onsdag 20 oktober 2021

Leger vs. Gunman Clive (Wii U)

Detta inlägg publicerades ursprungligen på Loading.se, 2017/07/08. 

Lite drygt 5 år sedan, var det, när jag recenserade Gunman Clive till iPad för Loading och tyckte att det var en god idé att hålla recensionen lika kort och saklig som spelet.

Resultatet kom att bli följande: 


En Mega Man-influerad sidoscrollare i Vilda Västern-miljö med brun och udda artsy-grafik.

En linjär resa genom korta checkpointlösa nivåer med halvkniviga passager, gravitationstrotsande plattformsmoment, ett stort och eldsprutande Transformers-tåg Made of Awesome™ samt omspelningar.

Ingen nivå en annan lik. Ingen passage överflödig eller repetitiv.

Ett digitalt alternativ till godis för 15 kr – kortvarig, prisvärd njutning.
 

Betyg? 8/10.

Ja, det fanns en tid när Loading körde med den klassiska skalan om tio.

Idag är det Wii U som gäller, och där är Gunman Clive en del i en HD-samling innehållandes både det första och andra spelet. Dessutom har detta första Gunman Clive blivit lite mer än vad det en gång var, kanske främst via de valbara svårighetsgraderna och karaktärerna som ger en lite mer nyanserad bild av ett annars rätt statiskt spel.


Att plötsligt kunna spela som en dam, inspirerad av prinsessan i västerländska Super Mario Bros 2 med hennes förmåga att glidflyga kortare sträckor, samt en bi- eller homosexuell indian vars spjut, med inte så lång räckvidd, skapar en helt annan dynamik i de strategier man använder sig av för att attackera fiender ger spelet en typ av omspelningsvärde det tidigare saknade.


Och det är faktiskt rätt charmigt att se de två manliga männen dela en intensiv kyss, sådär som man annars sällan ser i liknande sammanhang, om de lyckas återförenas.

Vill man kan man, naturligtvis, även gå anka.

Helt oförmögen att attackera någonting.

Jag menar, varför inte?


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar