onsdag 10 augusti 2016

Leger vs. Nutty Fluffies (iPad)


Denna recension är ursprungligen publicerad på Loading.se.

Redlynx kan det här med simpla spelkoncept. Vars fokus på fysik, och frekventa omspelningar av banor i hopp om lite mer perfekta rundor, gör deras produkter snudd på oumbärliga (för en viss skara spelare).

Nutty Fluffies är visserligen inget Trials – det kräver inte nämnvärt mycket engagemang och tar god tid på sig att bjuda upp till någon utmaning att tala om – men det har ändå "det där" som gör de flesta av Redlynxs spel värda vår tid.

Det är dock långt ifrån ett relevant spel i företagets katalog.

Främst för att det anammat det "sociala spelandets" sämsta sidor, och gång på gång uppmuntrar oss att spamma sönder vänner och obekanta via Facebook, Twitter och e-post. Men även för att den primära progressionen kostar spelets pengar, och dessa är en bristvara.


När alternativet står mellan att harva nivåer vi redan harvat till leda, och att hosta upp lite riktiga pengar, för att få tillgång till spelets pengar (och för dem, bland annat, köpa nya nivåer).

Ja.

Då kan man utgå från att det här är ett spel designat med något annat än den perfekta upplevelsen för spelaren i åtanke.

Snarare är det tänkt att vara precis så bra att vi skall vilja fortsätta spela, likväl som precis så drygt att vi skall överväga att betala mer än vad vi redan gjort för att gena till det roliga.

Menar.

Det är svårt att inte bli åtminstone lite förbannad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar