onsdag 29 juni 2016

Leger vs. Magical Tetris Challenge starring Mickey (N64)



En låt i Magical Tetris Challange starring Mickey är dedikerad Mimmi Pigg.

Egentligen är hela soundtracket lite av samma karaktär, som om det spelas upp i ett rum där allt ljud har en tendens att studsa runt och eka. Den ljudbild som målas upp ger således sken av att presenteras i ett mycket större sammanhang. Lite sådär som när man går iväg från någonstans ifrån men fortsätter höra musiken där i bakgrunden, ändå, sakta avklingandens i styrka.



Vidare förs tankarna till Falcom Sound Team JDK och deras glättiga känsla för casual, likväl som de där elektroniska tongångarna som tonsätter den upplevelse Piooner 2 har att erbjuda i Phantasy Star Online. Det finns spår i Oopona, Sonic CD och andra spel som trycker på exakt samma knappar, så jag kunde inte låta bli att kolla in det hela lite närmare. Se om det rörde sig om samma kompositör, men det gjorde det inte.

Det var Masato Kouda, känd från bland annat Devil May Cry och Monster Hunter, snarare.

Oavsett så är det soundtrack Kouda snickrat ihop till Magical Tetris Challenge vad som fick mig att viga lite mer tid till spelet än vad jag inledningsvis hade tänkt mig, ett av få spel till Nintendo 64 som presenteras helt i två dimensioner.



Finner det svårt att bedömma ett Tetris. Antingen så gör dessa alster det grundäggande konceptet bakom Tetris bra och rättvisa, eller så gör de det inte.

Alternativt så expanderar de konceptet med något som i vissa fall slår över till en irriterande gimmick som förstör mer än tillför och i andra fall på ett positivt vis fördjupar upplevelsen.



Magical Tetris Challenge går något av en mellanväg och tillför en serie nya block, större block, som i mångt och mycket är otympligare och mer svårplacerade varianter på de man är van vid. Allting känns ungefär som vanligt, med andra ord, fast lite mer... krångligt... när svårighetsgraden nått de nivåer där de nya blocken gör entré.



Capcom var inte direkt flitiga med att producera spel till Nintendo 64, och jag kan tänka mig att ett Tetris doppat i Disney-universumet kanske inte riktigt var exakt vad som efterfrågades av spelarna, men det betyder lyckligtvis inte att det rör sig om en menlös produktion; Magical Tetris Challenge är ett snyggt och hyfsat välanimerat litet Tetris-spel för en eller två spelare, med precis lagom många spellägen och valmöjligheter vad gäller svårighetsgrad för att det skall kunna underhålla på allvar.



Magcial är det spelläge där de nya blocken huserar, Updown är originalkonceptet fast med rader som läggs till nerifrån och Endless erbjuder Tetris så som det urpsrungligen spelades.

Både Magical och Updown erbjuder ett handlingsdrivet spelläge där man kan spela som Kalle Anka, Musse Pigg, Mimmi Pigg eller Långben och med vald karaktär möta sex motståndare på vägen mot den... möjligen spännande, jag vet inte eftersom jag spelar på japanska, upplösningen.

Och det är väl det.



Gillar man Tetris, i dess grundutförande, gillar man troligen även Magical Tetris Challenge... förutsatt att man trivs med den aktuella audiovisuella inramningen.



Det är ju dock inte som att det råder brist på alternativa Tetris till andra plattformar för spelande.

Men.

Ja.

Ni förstår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar